A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маловисторопський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ

Дата: 27.12.2018 17:16
Кількість переглядів: 322

ПЕРЕМОГА: ВЕРХОВНА РАДА ПРИЙНЯЛА

ЗАКОНОПРОЕКТ № 8584 ЩОДО ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ

 

   В переддень великого свята, Верховна Рада прийняла законопроект № 8584 щодо протидії булінгу, ініційований Міністерством юстиції України,який дає чітке визначення жорстокості в шкільному середовищі та встановлює «розмір відповідальності».

  Булінг (цькування) - діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

  Зокрема, тепер цькування неповнолітнього буде каратися штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 та1700 гривень відповідно) або громадськими роботами від 20 до 40 годин.

   Така ж поведінка, вчинена групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, передбачає штраф від 1700 гривень до 3400 гривень або громадськими роботами від 40 до 60 годин.

  За булінг, вчинений малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, відповідатимуть батьки кривдника.

   Особи, які не повідомили правоохоронців будуть сплачувати штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень.

«Дуже символічно, що напередодні улюбленого свята малечі – Дня Святого Миколая, було прийнято Закон, що фактично захищає права дітей, - зазначає керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун. – Гарантія захисту дитячих прав – найкращий подарунок від законотворців для всіх українців на порозі новорічних свят».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора