A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маловисторопський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

ПЕРШОкласний день у школі

Дата: 04.12.2018 18:49
Кількість переглядів: 436

ПЕРШОкласний день у школі

 

 

Мета: а давайте-но сьогодні без неї, триєдиної. Давайте просто знайомитись, товаришувати, посміхатись, дивуватись і багато фотографуватись!

Обладнання: все, що вам знадобиться до цього уроку, ви знайдете нижче. До кожної діяльності свій перелік прописаний окремо.

Хід зустрічі

1.«Як я потраплю до школи цього року?»

Матеріали та інструменти:

  • Відеоролик за мотивами книги«Як я потраплю в школу цього року?» Дж.Паллотта, Д.Бзєжицкі
  • Кольорові стікери
  • Фломастери

— Рада вітати вас, друзі. Займіть, будь ласка, місце там, де вам подобається.

— Якщо ви не встигли сісти там, де хотілось – не засмучуйтесь, ми не будемо увесь час сидіти саме так і у вас обов'язково ще буде можливість посидіти за кожним столом у цьому класі, гарантую!

— Скажіть, будь ласка, а як ви сьогодні потрапили до школи?

— Прийшли? Приїхали? Це ж, напевно, було дуже нудно? Хіба ні?

— А як вам така ідея, щоб прилетіти до школи машиною часу? Або приїхати верхи на поні?

— Знаєте, одна дівчинка, назвемо її Еріка, вирішила приїхати до школи цього року незвичайним способом. Хочете дізнатись яким?

(Перегляд відео «Як я прийду до школи цього року?». Вчитель озвучує кадри, за потреби – зупиняє відео й обговорює певні моменти з учнями).

https://youtu.be/26btnPECREU

— Як ви думаєте, чому наприкінці Еріка все ж погодилась їхати в шкільному автобусі?

— Саме так. Все цікаво, якщо робити це з друзями.

— А зараз я пропоную й нам з вами відмітити, яким шляхом ви сьогодні потрапили до школи. У вас на столах є кольорові стікери. Візьміть собі по одному. Якщо вже знаєте, як пишеться ваше імя – можете підписати стікер, або, за бажанням намалювати на ньому свій сьогоднішній настрій.

— Ось перед вами – зображення. Розмістіть свої стікери відповідно до того, який шлях ви обрали сьогодні.

(На аркуші для фліп-чарту – таблиця з зображенням способу руху: автобусом/пішки/на авто/велосипедом)

— Дуже гарно вийшло. Я сподіваюсь, що ваша дорога до школи буде цікавою, комфортною та безпечною. А ви – завжди будете уважними й обережними, йдучи до школи та повертаючись назад.

— Як ви думаєте, а що потрібно робити, щоб дорога до школи була приємною та цікавою? — Я сподіваюсь, що у вас дорогою до школи траплятимуться тільки приємні пригоди.

2.«Капсула» часу

Матеріали та інструменти:

  • Відеоролик «Свинка Пеппа. Часова капсула?»
  • Аркуші білого паперу формату А5
  • Фломастери, олівці

— Чи знаєте ви, що таке «капсула часу»? 
— Як ви думаєте, для чого її виготовляли? 
— Я пропоную вам переглянути мультфільм про добре відомого вам персонажа – Свинку Пеппу. Подивимось і побачимо – для чого ж існує капсула часу.

(Перегляд відеоролика https://www.youtube.com/watch?v=E7i-yrt3NQA)

— Ви б хотіли, щоб ми з вами теж виготовили капсулу часу, а через рік (чотири – на вибір), коли ви вже прийдете до 2-го (закінчите 4-й клас – на вибір) класу, ми з вами її відкриємо і нам точно буде дуже цікаво поглянути на себе з майбутнього. Вам така ідея до вподоби?

— Тоді пропоную вам ось що. У кожного з вас на парті лежить аркуш білого паперу, а в контейнерах є олівці та фломастери. Попрошу кожного з вас намалювати свій портрет. Якщо ви вже знаєте, як пишеться ваше ім'я – підпишіть ваш портрет. Усі портрети ми покладемо до нашої капсули часу.Коли завершите свій портрет, поруч, або на звороті аркуша обведіть фломастером свою долоньку. Я впевнений/-а, що через рік (чотири), коли ми відкриємо капсулу, вас здивує ваша долонька.

 

 

 

— Капсулу часу ми міцно запакуємо та надійно заховаємо, допоки не прийде час її відкрити. Дякую вам за спільну роботу.

— Я сподіваюсь, що наступні 4 роки стануть і для вас, і для мене надзвичайно цікавою пригодою, про яку ви завжди будете згадувати. А щоб запам'ятати сьогоднішній день – запрошую вас і ваших рідних до нашої фотозони. Зробімо спільне ПЕРШОкласне фото, а далі – кожен з вас зможе сфотографуватись за бажанням. Успіхів усім і до зустрічі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора