A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маловисторопський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області

Новини

Дата: від до Скинути

Бабин Яр… Людська трагедія

29 вересня у фойє освітнього закладу біля інформаційних плакатів зібралися здобувачі освіти та вчителі, щоб згадати трагічні події вересня 1941 року, коли фашистські військові розстріляли в урочищі Бабин Яр майже 34 тисячі євреїв, мирних українців, військовополонених, циган, членів організації українських націоналістів. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та ще довго розглядали світлини та обговорювали події восьмидесятирічної давнини.

10:49 19.10.2021

Герої тилу

Щорічно здобувачі освіти разом з учителями вшановують пам'ять тих людей, які в тилу ворога наближали перемогу. 22 вересня в шкільному музеї пройшов урок пам'яті, під час якого ведучі розповіли про партизанський рух під час Другої світової війни, наголосили на вагомому внеску підпільників у загальну перемогу над фашистськими загарбниками. Присутні оглянули експонати музею, пізніше поклали квіти до Пам'ятного Знака, який встановлений на місці бою місцевих партизан з німецьким обозом.

10:48 19.10.2021

Ми обираємо мир!

До Міжнародного дня миру пройшли виховні години, конкурси малюнків, флешмоб по виготовленню голубів миру, фото сесії біля тематичного плаката. Класовод 3 класу, зібравши весь матеріал, зробила цікавий відеоролик та розмістила в соцмережах з метою презентації виховної роботи в освітньому закладі.

10:47 19.10.2021

Читати – це важливо, це модно, це необхідно!

Під таким гаслом відбулась презентація творчості Дари Корній, української письменниці-прозаїка, лауреата третьої премії «Коронація слова» за роман «Гонихмарник» (2010). Шанувальники її таланту організували для учнів 8-9 класів виставку творів письменниці, ознайомили з біографією та тематикою окремих видань, переглянули презентацію за участю Дари Корній. Мета заходу – привернути увагу молоді до сучасної української літератури, розвивати інтерес до національних надбань.

10:46 19.10.2021

Висторопський погрібець

З 20.09. до 23.09 учні 1-9 класів оздоблювали та поповнювали виставку сільськогосподарської продукції «Висторопський погрібець». Різноманітні овочі, фрукти, кавуни, консервація, калина демонструвалися на виставкових столах. Завершальним етапом виставки стало Свято вінегрету.

10:45 19.10.2021

Подарунок богині Астреї

З 13 вересня до 17 вересня у приміщенні освітнього закладу пройшла виставка осіннього букету «Подарунок богині Астреї». Крім естетичної насолоди, здобувачі освіти дізналися легенду про виникнення айстри. Цікаво, що ця квітка шанується в багатьох країнах, є символом терпіння та елегантності.

10:43 19.10.2021

Срібний голос шкільного дзвоника

У перший вересневий день зібрались на шкільному подвір'ї здобувачі освіти, вчителі, батьки, щоб порадіти з нагоди початку нового навчального року. Шкільна родина поповнилася дев'ятьма першокласниками. Традиційну стрічку «Найстарший» отримала учениця 9 класу Хомут Віталіна. З нагоди річниці трагічних подій під Іловайськом вшанували пам'ять полеглих бійців хвилиною мовчання, а також провели виховну годину біля Пам'ятного Знака борцям за незалежність України.

10:41 19.10.2021

Акція «Монетки дітям»

З 1 вересня в освітньому закладі проходила благодійна акція «Монетки дітям». Крок назустріч здоровому дитинству зробили небайдужі родини наших учнів, вчителі, працівники школи, зібравши та перерахувавши онкохворим дітям 776 монеток – 194 грн..

10:41 19.10.2021

30 кроків до незалежності

Під такою назвою відбулась урочиста хода здобувачів освіти та вчителів Маловисторопського ЗЗСО до пам'ятного знака борцям за незалежність України. У вишиванках, зі святковим короваєм, соняшником, квітами, прапорами вирушили учасники ходи від подвір'я освітнього закладу до Пам'ятного Знака борцям за незалежність країни. Педагог-організатор ознайомила присутніх з історичними фактами боротьби за суверенітет України, вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв, поклали квіти, а в приміщенні освітнього закладу пригостилися короваєм з нагоди дня народження країни.

10:40 19.10.2021

Святиня нашого народу

23 серпня з нагоди Дня Прапора зібрались місцеві школярі біля пам'ятника загиблим у роки Великої Вітчизняної війни. Анна Миколаївна Дмитрівська зробила короткий екскурс в історію затвердження державним символом жовто-блакитного прапора. Цей стяг майорить над усіма державними установами, а кольори символізують мир та мирну працю. Здобувачі освіти поклали квіти до підніжжя пам'ятника.

10:37 19.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора